7 Μέθοδοι Συγγραφής Για Μια Ακαταμάχητη καθώς και μία Ανατρεπτική Πλοκή




1. Δίνεις έμφαση σε σημαντικά σημεία.

Με αυτό τον τρόπο -υποσυνείδητα- οι αναγνώστες αναγνωρίζουν τι είναι σημαντικό και τι περιμένουν να συναντήσουν ξανά.

2. Ονοματίζεις...

… μια σημαντική λεπτομέρεια που κάνει τους αναγνώστες να αναρωτηθούν και να περιμένουν. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείς μυστήριο και ερωτηματικά για το τι θα γίνει παρακάτω.

3. Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες στον διάλογο.

Διάλογοι και μονόλογοι μπορούν να περιπλέξουν ένα πρόβλημα ή να κάνουν τους αναγνώστες να ανησυχήσουν για ένα μελλοντικό γεγονός.

Οι συγγραφείς που γνωρίζουν αυτή την μέθοδο "επηρεάζουν" την σκέψη και τα συναισθήματα των αναγνωστών τους και τους καθοδηγούν σε σημαντικά σημεία της ιστορίας τους.

4. Αφηγητής Αποκάλυψη

Αυτόν τον ρόλο μπορούν να τον παίξουν πολλοί μέσα σε ένα μυθιστόρημα, όμως με αυτή την μέθοδο δεν αποκαλύπτεις τα πάντα. Η όποια αποκάλυψη είναι μερική για να εγείρετε η φαντασία και η περιέργεια των αναγνωστών για το πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα.

5. Σχέσεις Ηρώων

Ο τρόπος που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους οι ήρωες οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και προμηνύουν μελλοντικά γεγονότα που οι αναγνώστες αναρωτιούνται πώς θα εξελιχθούν και περιμένουν να δουν την εξέλιξη αυτή.

6. Συμβολισμοί

Οι συμβολισμοί προσφέρουν με έντεχνο και ισχυρό τρόπο προειδοποιήσεις για τους αναγνώστες μας και όταν αυτή η μέθοδος χρησιμοποιηθεί σωστά παραπέμπει σε μελλοντικά γεγονότα με έμμεσο τρόπο.

Πρόκειται για κάτι που ΠΑΝΤΑ οι αναγνώστες εκτιμούν σε ένα καλό βιβλίο και θαυμάζουν τον/την συγγραφέα του γι' αυτό.

7. Έκπληξη και Αναπόφευκτο

Πρόκειται για εκείνη την μέθοδο που φανερώνει στους αναγνώστες σημεία και στοιχεία που ο συγγραφέας τοποθετεί με αριστοτεχνικό τρόπο στο υποσυνείδητο του αναγνώστη και τον οδηγεί σταδιακά σε εξελίξεις και κορυφώσεις που έχουν την επίγευση της Έκπληξης και συνάμα του Αναπάντεχου.

Με αυτό τον τρόπο ο αναγνώστης γίνεται συμμέτοχος, συνδέεται συναισθηματικά με ό,τι γράφουμε, ταυτίζεται, αλλά και βιώνει την αγωνία και την περιέργεια που θέλουμε για να συνεχίζει να διαβάζει με πάθος μέχρι και την τελευταία σελίδα του βιβλίου μας.

Να θυμάσαι! Όταν κερδίσεις το υποσυνείδητο, την καρδιά, και τις σκέψεις του αναγνώστη σου, τότε έχεις κάνει πολύ καλά την δουλειά σου ως Συγγραφέας!

Κι αυτό ακριβώς μεταξύ άλλων έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις για τον συγγραφέα που έχεις μέσα σου, για τις εμπνεύσεις και τις πλοκές σου.



monopatipoihsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου